L’espectacle Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco guanya el Premi BBVA de Teatre 2020

Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco de la Cia. Los Prometidos reben els premis a la millor interpretació i direcció
 

Vic, 13 d’octubre del 2020 – L’espectacle Accions de resistència, de Cia. Susanna Barranco, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2020, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, i que enguany ha arribat a la 20a edició. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic, i que ha estat retransmesa en directe pel canal El 9 TV.

El Premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al Festival Temporada Alta 2020. El Premi BBVA de Teatre té l’objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.  

 

Accions de resistència mostra una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera post-dramàtica que es situa entre la realitat i la ficció.

Accions de resistència és una crítica i una reflexió sobre la incertesa a la qual estem sotmesos, i sobre el tipus de sistema econòmic que habitem i fem créixer. És una crítica a l’ordre mercantil a través de quatre accions de resistència: parir, caminar, no produir i morir. En una societat on l’eix vertebrador és el capital, la resistència a les regles imposades pot contribuir a crear llaços de reciprocitat entre nosaltres.

El jurat ha premiat Accions de resistència “pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i llenguatges”, ha explicat el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura, en nom del jurat.

El jurat d’aquesta 20a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Escollits d’entre una seixantena de propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, els espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020 van ser, Solo creo en el fuego de Cia. Los Prometidos; Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco; i La Revelació de la Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA, que es van poder veure durant el mes de setembre en equipaments de Martorell, Igualada i Tàrrega.

Així mateix, l’obra Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu, que havia estat també finalista, finalment no va poder representar-se al Teatre Principal de Valls.

 

Millor interpretació i millor direcció per a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col·labora en el premi, ha concedit en aquesta edició del certamen els premis a millor interpretació i  millor direcció a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco, protagonistes de l’espectacle Solo creo en el fuego, de la Cia. Los Prometidos.

 

La Gala del 20è Premi BBVA de Teatre

La Gala, que com cada any ha tingut lloc a L’Atlàntida de Vic, ha estat conduïda per l’actor Marcel Tomàs, de la companyia Cascai Teatre, amb petits fragments del seu nou espectacle Un tal Shakespeare.

L’acte de lliurament ha comptat amb l’assistència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, així com representants de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2019 fou l’espectacle Laika, de la Cia. Xirriquiteula Teatre.

L’espectacle Laika de Xirriquiteula Teatre guanya el Premi BBVA de Teatre 2019

Annabel Castan, protagonista de l’espectacle Othello, de la companyia Les Antonietes Teatre, rep el premi a millor actriu

El guardó a millor actor ha estat per Albert Salazar, protagonista d’KA., de Flyhard Produccions S.L.

 

Vic, 13 de maig de 2019 – L’espectacle Laika, de Xirriquiteula Teatre, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2019, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA CX. El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El Premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al Festival Temporada Alta 2019. El Premi BBVA de Teatre té l’objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador. 

Laika és una creació col·lectiva d’Enric Cases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó. És un espectacle inspirat en la primer gossa astronauta, la Laika, que la Unió Soviètica va llançar a l’espai el 1957. En aquesta obra, la Laika corre pels parcs i places de Moscou on no imagina que el seu destí la portarà a esdevenir el primer ésser a orbitar al voltant de la Terra. Aquest espectacle explica un episodi fonamental de la història dels viatges a l’espai, però és també un relat d’abús.

En els darrers mesos, la companyia Xirriquiteula Teatre ha rebut diversos guardons per l’obra Laika, entre els quals destaca el premi a Millor Espectacle Familiar concedit pels Premis de la Crítica 2018. En el marc del Premi BBVA de Teatre, el muntatge es va representar el 3 de maig a l’Auditori Teatre de Calldetenes.

El jurat ha premiat Laika “per ser un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia en un engranatge perfecte, amb un elenc en un estat de gràcia i entrega permanent i perquè en teatre no volem categories, perquè de teatre només n’hi ha un”, ha explicat el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura, en nom del jurat.

El jurat d’aquesta 19a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

D’entre un total de 66 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, A.K.A., de Flyhard Produccions S.L.; Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de LAminimAL Teatre i Othello, de Les Antonietes Teatre, al costat de l’obra guanyadora, han estat els 4 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril i maig en equipaments de Tàrrega, Martorell, Valls i Calldetenes.

46973200395_92f67935c4_z

Millor actriu, Annabel Castan; millor actor, Albert Salazar

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i  millor actor de les obres finalistes.

Així, l’actriu Annabel Castan, protagonista de l’espectacle Othello, de la companyia Les Antonietes Teatre, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. El jurat ha decidit premiar-la per la seva interpretació “brillant” de Desdèmona, “un personatge clàssic ple de matisos que llisquen sobre l’escenari amb intel·ligència i sensibilitat”.

 I el premi a millor actor ha estat pel protagonista d’A.K.A., Albert Salazar, de la companyia Flyhard Produccions S.L.. El jurat n’ha destacat “la vitalitat, ritme, vigor, veritat, precisió, honestedat i entrega absoluta” de la seva interpretació.

Anton Font, reconegut per la seva trajectòria

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha homenatjat a l’actor, mim i pedagog teatral Anton Font, fundador de la primera escola escènica de Barcelona El Timbal així com un dels creadors de la companyia Els Joglars. Font va combinar la seva vessant artística com a mim, format a l’escola de Marcel Marceau, amb la vessant pedagògica, com a professor d’expressió a les escoles d’estiu de Rosa Senat i l’Institut del Teatre, entre d’altres. També va posar en marxa l’escola municipal de teatre La Tarima d’Igualada, va fundar el Festival de Mim de Barcelona, va impulsar la productora cultural Focus i va crear l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).

L’associació ImpactaT, reconeguda per la seva tasca social

Per altra banda, el Premi BBVA de Teatre també ha dedicat un reconeixement a la tasca social de l’associació ImpactaT, percussora i pionera a Catalunya de la disciplina teatral coneguda com a teatre de l’oprimit i del teatre social. ImpactaT utilitza el teatre com a mirall de la realitat i com a eina de reflexió i transformació social, amb l’objectiu de millorar el nostre entorn i resoldre conflictes.

Trajectòria

Una gala en un ambient de cabaret

La gala de la 19a edició del Premi BBVA de Teatre ha comptat amb fragments de l’espectacle Cabareta, de Bárbara Granados i Maria Molins, amb direcció de Joan Maria Segura Bernadas. Es tracta d’un muntatge de cabaret en clau femenina que recupera “l’esperit de la Barcelona canalla dels anys 20 i 30 del segle passat i fins a l’actualitat”. Un homenatge a Maria Aurèlia Capmany, Guillermina Motta, Núria Feliu i Mary Santpere, i també a Ángel Pavlosky i a El Molino.

47099965924_5f2a521305_z

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. Té els objectius de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

El projecte va néixer el 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi es va obrir als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes. Compta amb el suport de BBVA CX i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

El 2018, l’espectacle Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA, va ser el guanyador.

ManlleuActua, Teatre d’Infants i Joves a escena

En el marc de la mateixa edició del Premi BBVA de Teatre 2019, tindrà lloc el propers 1 i 2 de juny la jornada ManlleuActua, Teatre d’Infants i Joves a escena dedicada al teatre per a infants i joves.

Espectacles i tallers, protagonitzats per nens, nenes i joves, així com altres activitats gratuïtes entorn al món teatral tindran lloc a diversos espais de Manlleu com el Teatre Centre, els Jardins de Can Puget, l’Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA i les escoles del municipi Puig-Agut, Quatre Vents, Pompeu Fabra i El Carme Vedruna.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, juntament amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes, té la voluntat de mantenir la seva vinculació amb el premi de teatre que va néixer el 2001 a Manlleu.

Contacte

Anna Alemany   M. 629 07 28 91
Irene Segalés M. 625722664
comunicacio@fcaixescatalanes.cat
www.premiteatre.cat
@Pteatre

00_Finalistes-Premi-BBVA-Teatre-2019-foto

OBRES FINALISTES Premi BBVA de Teatre 2019

“Laika” de Xirriquiteula Teatre, “A.K.A” de Flyhard Produccions S.L., “Apocalypse uploaded: la transhumanització de les abelles” de LAminimAL Teatre, “Othello” de Les Antonietes Teatre,  són els 4 espectacles escollits pel jurat de Premi BBVA de Teatre d’un total de 66 obres presentades.

Aquestes obres es podran veure al Teatre Centre de Manlleu, a l’Ateneu de Tàrrega, a El Foment de Martorell i al Teatre Principal de Valls, en una voluntat clara d’obrir el premi arreu.

El dilluns 13 de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la mateixa gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (aadpc) lliurarà la menció a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes.

També es farà un reconeixament per la seva trajectòria, a un professional del nostre país i a una entitat que dediqui els seus esforços al teatre com a eina d’integració social.

El jurat d’aquesta 19a edició està format per el dramaturg Sergi Pompermayer, Laura Iglesias com  representant de Temporada Alta, Pep Planas, actor i membre de l’aadpc, Marta Crespi, membre de l’equip de programació de L’Atlàntida de Vic i el director del Premi BBVA de Teatre Joan Roura.

premi_muntatge_teatral

L’espectacle Wohnwagen del Col·lectiu VVAA guanya el Premi BBVA de Teatre 2018

Wohnwagen és un conte màgic de Rémi Pradère sobre la dualitat entre el bé i el mal de la manera més pura. L’obra està dirigida per Max Grosse Majench i Anna Serrano, i parla de l'amor del segle XXI, del compromís, de les comoditats i de fer les coses a mitges. “Wohnwagen” significa caravana en alemany. És una paraula composta per “wohnen”, viure, i “wagen”, que significa vehicle però també atrevir-se.

La confrontació que atreu una parella d’enamorats, l’Emma, una noia amb ganes de veure món, i l’Anton, un noi més tranquil sense intenció de canviar la rutina, els portarà també a tenir voluntats oposades: ella voldrà marxar i ell es voldrà quedar així que la solució serà comprar una caravana. Aquest és el punt de partida d’una obra que conté elements audiovisuals, música en directe i on s’hi parlen diverses llengües europees.

El Premi homenatja l’actriu Araceli Bruch per la seva trajectòria professional, i Espai Teatre per la seva tasca al teatre social.

Lara Salvador, protagonista de l’espectacle Alpenstock, de la companyia Obskené, rep el premi a millor actriu

Lara Salvador, protagonista de l’espectacle Alpenstock, de la companyia Obskené, rep el premi a millor actriu

El guardó a millor actor ha estat per Armand Villén, protagonista d’Alpenstock, de la companyia Obskené

El guardó a millor actor ha estat per Armand Villén, protagonista d’Alpenstock, de la companyia Obskené

Finalistes 2018

Finalistes-Premi-BBVA-de-Teatre-2018

Els 6 espectacles finalistes són Barbes de balena, d’Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstock, de la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions.

Barbes de balena, de Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstock, de la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions són les 6 obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2018. El jurat del Premi BBVA de Teatre 2018 ha valorat “la varietat i originalitat de les més de 80 propostes presentades”, provinents de companyies d’arreu de Catalunya. Finalment, el jurat s’ha decidit per aquestes sis obres per “la seva qualitat i perquè representen temàtiques molt diverses i originals”.

Durant el mes d’abril, aquestes 6 obres finalistes pujaran a l’escenari dels teatres de Valls, Torroella de Montgrí, Calldetenes, Tàrrega, Martorell i Manlleu.

-Dissabte, 7 d’abril: Teatre Principal de Valls. Barbes de balena, de Els Pirates Teatre.

-Diumenge, 8 d’abril: Espai Ter de Torroella de Montgrí. Wohnwagen, del Col·lectiu —Dissabte, 14 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes. Not a moment too soon, de la companyia Thorus Arts.

-Divendres, 20 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega, Alpenstock, de la companyia Obskené.

-Divendres, 27 d’abril: El Foment de Martorell. Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva.

-Dissabte, 28 d’abril: Espai Rusiñol de Manlleu, #Lifespoiler, de Flyhard Produccions.

 

Finalistes 2017

Finalistes del premi d’aquest any 2017

‘Assaig T4’, de Tràfec Teatre; ‘Cúbit’, de La Ruta 40; ‘Requiem for Evita’, de La Companyia Local; ‘L’Empestat’, d’Indi Gest; ‘All In’, d’Atresbandes i ‘Les dones sàvies’, d’El Maldà son els finalistes del premi d’aquest any.
El que es consideri el millor espectacle teatral serà guardonat amb una gira catalana valorada en 20.000 euros. L’obra guanyadora es programarà al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt, i a diversos equipaments culturals d’arreu de Catalunya.
Les obres finalistes es podran veure en quatre caps de setmana dels mesos de març i abril a Torroella de Montgrí, Valls, Manlleu, Tàrrega, Calldetenes i Martorell. L’espectacle guanyador es farà públic al mes de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic.
El jurat és està format per cinc professionals del món del teatre: l’actriu i membre de l’AADPC, Amàlia Sancho; el dramaturg, guionista i director teatral, David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans, Jaume Antich i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Guanyadora_2016

L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la Cia. The Three Keatons guanya el Premi BBVA de Teatre 2016

Anna Alarcón, actriu en solitari de l’obra Psicosi de les 4.48, rep el premi a millor actriu.

El guardó a millor actor ha estat ex aequo per Ricard Borràs, de la companyia La Botarga, per l’obra Els mots i la cosa, i per Raimon Molins, de la companyia Sala Atrium, per Himmelweg

L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la companyia The Three Keatons ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i  BBVA CX. El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El Premi consisteix en una gira valorada en 20.000 euros a diversos teatres de Catalunya (Teatres Amics) i al festival Temporada Alta 2016. El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d’aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

Psicosi de les 4.48, dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració d’Iván Morales, és un soliloqui vital que endinsa l’espectador en la ment de Sarah Kane, la dramaturga i directora teatral anglesa que va escriure l’obra quan patia una depressió. El passat 8 d’abril, l’espectacle va ser representat al Teatre de Salt.

El jurat ha premiat Psicosi de les 4.48 “pel gran nivell interpretatiu de la seva protagonista, pel risc de portar a l’escenari un text d’una gran complexitat amb un resultat excel·lent i per la seva acurada posada en escena”.

El jurat de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

D’entre un total de 116 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Els mots i la cosa, de Jean-Claude Carrière; A la burgesa, de Dani Campos i David Pintó; Le Rois Fainéants, de Joan Cusó; El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder i, Himmelweg, de Juan Mayorga, han estat els 5 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Tàrrega, Calldetenes Manlleu i Martorell, respectivament.

 

Millor actriu, Anna Alarcón; millor actor ex aequo, Ricard Borràs i Raimon Molins

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i millor actor ex aequo de les obres finalistes.

Així, l’actriu Anna Alarcón, protagonista en solitari de l’espectacle Psicosi de les 4.48, de la companyia The Three Keatons, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. I el premi a millor actor ex aequo ha estat per Ricard Borràs, pel seu treball en l’espectacle Els mots i la cosa, de la companyia La Botarga, i per Raimon Molins, pel seu treball en l’espectacle Himmelweg, de la companyia Sala Atrium.

El Premi homenatja el Forn de Teatre Pa’tothom

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar el Forn de Teatre Pa’tothom, entitat barcelonina que desenvolupa projectes de defensa dels Drets Humans, en contra de l’exclusió social i per la recerca de models socials alternatius.

La gala de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, ha comptat amb les actuacions de Dor, de Pere Hosta, Mrs. Brownie, l’espectacle de titelles a càrrec de la cia. Teatre Nu, i la percussió corporal de Santi i Mariona duet.

Obres finalistes Premi BBVA de Teatre 2016

“Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière, “Psicosi de les 4.48” de Sara Kane, “A la burgesa” de Dani Campos i David Pintó, “Les Rois Fainéants” de la cia. Cocotte, “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder i “Himmelweg” de Juan Mayorga son els sis espectacles escollits pel jurat del Premi BBVA de Teatre 2016 d’un total de 116 obres presentades.

Tal com es va fer l’any passat, aquestes obres es podran veure a diferents teatres del país en una voluntat clara d’obrir el premi arreu de Catalunya.

Al mes de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la mateixa gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (aadpc) farà lliurament de la menció a la millor actriu i a millor actor dels espectacles finalistes.
En el transcurs de la Gala es farà un reconeixement a una trajectòria professional i a una entitat que dediqui els seus esforços en el teatre com a eina d’integració social.

El jurat d’aquesta 16ª edició està format per l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona Ramon Simó, i el director del Premi BBVA de Teatre Joan Roura.

  • “Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière
  • “Himmelweg” de Juan Mayorga
  • “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder
  • Le Rois Fainéants” de la cia. Cocotte
  • “Psicosis de les 4.48” de Sara Kane

S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2016

premiteatreFins els proper 7 de desembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil al Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CX). Es tracta de la 16a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors. Fins els proper 7 de desembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil al Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CX). Es tracta de la 16a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.