00_Finalistes-Premi-BBVA-Teatre-2019-foto

OBRES FINALISTES Premi BBVA de Teatre 2019

“Laika” de Xirriquiteula Teatre, “A.K.A” de Flyhard Produccions S.L., “Apocalypse uploaded: la transhumanització de les abelles” de LAminimAL Teatre, “Othello” de Les Antonietes Teatre,  són els 4 espectacles escollits pel jurat de Premi BBVA de Teatre d’un total de 66 obres presentades.

Aquestes obres es podran veure al Teatre Centre de Manlleu, a l’Ateneu de Tàrrega, a El Foment de Martorell i al Teatre Principal de Valls, en una voluntat clara d’obrir el premi arreu.

El dilluns 13 de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la mateixa gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (aadpc) lliurarà la menció a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes.

També es farà un reconeixament per la seva trajectòria, a un professional del nostre país i a una entitat que dediqui els seus esforços al teatre com a eina d’integració social.

El jurat d’aquesta 19a edició està format per el dramaturg Sergi Pompermayer, Laura Iglesias com  representant de Temporada Alta, Pep Planas, actor i membre de l’aadpc, Marta Crespi, membre de l’equip de programació de L’Atlàntida de Vic i el director del Premi BBVA de Teatre Joan Roura.

premi_muntatge_teatral

L’espectacle Wohnwagen del Col·lectiu VVAA guanya el Premi BBVA de Teatre 2018

Wohnwagen és un conte màgic de Rémi Pradère sobre la dualitat entre el bé i el mal de la manera més pura. L’obra està dirigida per Max Grosse Majench i Anna Serrano, i parla de l'amor del segle XXI, del compromís, de les comoditats i de fer les coses a mitges. “Wohnwagen” significa caravana en alemany. És una paraula composta per “wohnen”, viure, i “wagen”, que significa vehicle però també atrevir-se.

La confrontació que atreu una parella d’enamorats, l’Emma, una noia amb ganes de veure món, i l’Anton, un noi més tranquil sense intenció de canviar la rutina, els portarà també a tenir voluntats oposades: ella voldrà marxar i ell es voldrà quedar així que la solució serà comprar una caravana. Aquest és el punt de partida d’una obra que conté elements audiovisuals, música en directe i on s’hi parlen diverses llengües europees.

El Premi homenatja l’actriu Araceli Bruch per la seva trajectòria professional, i Espai Teatre per la seva tasca al teatre social.

Lara Salvador, protagonista de l’espectacle Alpenstock, de la companyia Obskené, rep el premi a millor actriu

Lara Salvador, protagonista de l’espectacle Alpenstock, de la companyia Obskené, rep el premi a millor actriu

El guardó a millor actor ha estat per Armand Villén, protagonista d’Alpenstock, de la companyia Obskené

El guardó a millor actor ha estat per Armand Villén, protagonista d’Alpenstock, de la companyia Obskené

Finalistes 2018

Finalistes-Premi-BBVA-de-Teatre-2018

Els 6 espectacles finalistes són Barbes de balena, d’Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstock, de la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions.

Barbes de balena, de Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstock, de la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions són les 6 obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2018. El jurat del Premi BBVA de Teatre 2018 ha valorat “la varietat i originalitat de les més de 80 propostes presentades”, provinents de companyies d’arreu de Catalunya. Finalment, el jurat s’ha decidit per aquestes sis obres per “la seva qualitat i perquè representen temàtiques molt diverses i originals”.

Durant el mes d’abril, aquestes 6 obres finalistes pujaran a l’escenari dels teatres de Valls, Torroella de Montgrí, Calldetenes, Tàrrega, Martorell i Manlleu.

-Dissabte, 7 d’abril: Teatre Principal de Valls. Barbes de balena, de Els Pirates Teatre.

-Diumenge, 8 d’abril: Espai Ter de Torroella de Montgrí. Wohnwagen, del Col·lectiu —Dissabte, 14 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes. Not a moment too soon, de la companyia Thorus Arts.

-Divendres, 20 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega, Alpenstock, de la companyia Obskené.

-Divendres, 27 d’abril: El Foment de Martorell. Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva.

-Dissabte, 28 d’abril: Espai Rusiñol de Manlleu, #Lifespoiler, de Flyhard Produccions.

 

Finalistes 2017

Finalistes del premi d’aquest any 2017

‘Assaig T4’, de Tràfec Teatre; ‘Cúbit’, de La Ruta 40; ‘Requiem for Evita’, de La Companyia Local; ‘L’Empestat’, d’Indi Gest; ‘All In’, d’Atresbandes i ‘Les dones sàvies’, d’El Maldà son els finalistes del premi d’aquest any.
El que es consideri el millor espectacle teatral serà guardonat amb una gira catalana valorada en 20.000 euros. L’obra guanyadora es programarà al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt, i a diversos equipaments culturals d’arreu de Catalunya.
Les obres finalistes es podran veure en quatre caps de setmana dels mesos de març i abril a Torroella de Montgrí, Valls, Manlleu, Tàrrega, Calldetenes i Martorell. L’espectacle guanyador es farà públic al mes de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic.
El jurat és està format per cinc professionals del món del teatre: l’actriu i membre de l’AADPC, Amàlia Sancho; el dramaturg, guionista i director teatral, David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans, Jaume Antich i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Guanyadora_2016

L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la Cia. The Three Keatons guanya el Premi BBVA de Teatre 2016

Anna Alarcón, actriu en solitari de l’obra Psicosi de les 4.48, rep el premi a millor actriu.

El guardó a millor actor ha estat ex aequo per Ricard Borràs, de la companyia La Botarga, per l’obra Els mots i la cosa, i per Raimon Molins, de la companyia Sala Atrium, per Himmelweg

L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la companyia The Three Keatons ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i  BBVA CX. El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El Premi consisteix en una gira valorada en 20.000 euros a diversos teatres de Catalunya (Teatres Amics) i al festival Temporada Alta 2016. El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d’aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

Psicosi de les 4.48, dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració d’Iván Morales, és un soliloqui vital que endinsa l’espectador en la ment de Sarah Kane, la dramaturga i directora teatral anglesa que va escriure l’obra quan patia una depressió. El passat 8 d’abril, l’espectacle va ser representat al Teatre de Salt.

El jurat ha premiat Psicosi de les 4.48 “pel gran nivell interpretatiu de la seva protagonista, pel risc de portar a l’escenari un text d’una gran complexitat amb un resultat excel·lent i per la seva acurada posada en escena”.

El jurat de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

D’entre un total de 116 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Els mots i la cosa, de Jean-Claude Carrière; A la burgesa, de Dani Campos i David Pintó; Le Rois Fainéants, de Joan Cusó; El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder i, Himmelweg, de Juan Mayorga, han estat els 5 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Tàrrega, Calldetenes Manlleu i Martorell, respectivament.

 

Millor actriu, Anna Alarcón; millor actor ex aequo, Ricard Borràs i Raimon Molins

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i millor actor ex aequo de les obres finalistes.

Així, l’actriu Anna Alarcón, protagonista en solitari de l’espectacle Psicosi de les 4.48, de la companyia The Three Keatons, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. I el premi a millor actor ex aequo ha estat per Ricard Borràs, pel seu treball en l’espectacle Els mots i la cosa, de la companyia La Botarga, i per Raimon Molins, pel seu treball en l’espectacle Himmelweg, de la companyia Sala Atrium.

El Premi homenatja el Forn de Teatre Pa’tothom

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar el Forn de Teatre Pa’tothom, entitat barcelonina que desenvolupa projectes de defensa dels Drets Humans, en contra de l’exclusió social i per la recerca de models socials alternatius.

La gala de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, ha comptat amb les actuacions de Dor, de Pere Hosta, Mrs. Brownie, l’espectacle de titelles a càrrec de la cia. Teatre Nu, i la percussió corporal de Santi i Mariona duet.

Obres finalistes Premi BBVA de Teatre 2016

“Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière, “Psicosi de les 4.48” de Sara Kane, “A la burgesa” de Dani Campos i David Pintó, “Les Rois Fainéants” de la cia. Cocotte, “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder i “Himmelweg” de Juan Mayorga son els sis espectacles escollits pel jurat del Premi BBVA de Teatre 2016 d’un total de 116 obres presentades.

Tal com es va fer l’any passat, aquestes obres es podran veure a diferents teatres del país en una voluntat clara d’obrir el premi arreu de Catalunya.

Al mes de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la mateixa gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (aadpc) farà lliurament de la menció a la millor actriu i a millor actor dels espectacles finalistes.
En el transcurs de la Gala es farà un reconeixement a una trajectòria professional i a una entitat que dediqui els seus esforços en el teatre com a eina d’integració social.

El jurat d’aquesta 16ª edició està format per l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona Ramon Simó, i el director del Premi BBVA de Teatre Joan Roura.

  • “Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière
  • “Himmelweg” de Juan Mayorga
  • “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder
  • Le Rois Fainéants” de la cia. Cocotte
  • “Psicosis de les 4.48” de Sara Kane

S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2016

premiteatreFins els proper 7 de desembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil al Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CX). Es tracta de la 16a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors. Fins els proper 7 de desembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil al Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CX). Es tracta de la 16a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.