Obres finalistes Premi BBVA de Teatre 2016

“Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière, “Psicosi de les 4.48” de Sara Kane, “A la burgesa” de Dani Campos i David Pintó, “Les Rois Fainéants” de la cia. Cocotte, “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder i “Himmelweg” de Juan Mayorga son els sis espectacles escollits pel jurat del Premi BBVA de Teatre 2016 d’un total de 116 obres presentades.

Tal com es va fer l’any passat, aquestes obres es podran veure a diferents teatres del país en una voluntat clara d’obrir el premi arreu de Catalunya.

Al mes de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la mateixa gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (aadpc) farà lliurament de la menció a la millor actriu i a millor actor dels espectacles finalistes.
En el transcurs de la Gala es farà un reconeixement a una trajectòria professional i a una entitat que dediqui els seus esforços en el teatre com a eina d’integració social.

El jurat d’aquesta 16ª edició està format per l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona Ramon Simó, i el director del Premi BBVA de Teatre Joan Roura.

  • “Els mots i la cosa” de Jean-Claude Carrière
  • “Himmelweg” de Juan Mayorga
  • “El llarg dinar de Nadal” de Thornton Wilder
  • Le Rois Fainéants” de la cia. Cocotte
  • “Psicosis de les 4.48” de Sara Kane